Kıskançlıkla Baş Etmenin Yöntemleri

Aşk hakkında olduğu kadar kıskançlık hakkında da çok farklı söylemler vardır. Bazı kişiler için seven insanın kıskanması normalken bazıları için kıskançlık kötü bir duygudur ve ortadan kaldırılmalıdır. Elbette kıskanmak belli bir dereceye kadar normal olsa da ikili ilişkilerin yıpranmasına sebep olabileceği için dikkatli olmak ve telkin yoluyla bu duygunun fazlasını yok edebilmek gerekir.

kıskançlık

kıskançlık

Özgüveni arttıracak haberleri takip etmek, sanatsal ya da sportif aktivitelere yönelmek kişinin kendine yönelik olan sorgulamalardan kurtulmasında ve karşısındaki insana güven duymasına yardımcı olur. kıskançlığın en yoğun olarak hissedildiği ve sakinliğin kaybolduğu zamanlarda partner ile konuşmamak ve sakinleştikten sonra daha mantıklı düşünerek onunla konuşmak önemlidir. Kişinin iç sesi arada bu kıskançlığın gereksiz olduğunu söylüyorsa bu duyguya sarılmak gerekir. Çünkü bazen bu durum boş yere hem kişinin kendine hem de partnerine işkence etmesi anlamına gelebilir.

kıskanmak

kıskanmak

Neden Kıskançlık Olmaması Gereken Bir Duygudur?

Karşıdaki kişiye olan güven konusunda sorgulayıcı olan kıskançlık aynı zamanda kişinin kendine olan güveninin de azalmasına yol açar. “Neden o, neden ben değilim” gibi kıyaslamalar ile insanın kendini alçaltmasına sebep olur.

Gereksiz yere yapılan kıskançlıklar iki kişi arasında konuşulmayan önemli noktalar bırakır. Bir taraf kıskanılabilecek her eylemi gizlemeye, diğer taraf da havadan nem kaparcasına sürekli bir açık aramaya başlar. İlişkideki güven zamanla azalır ve ilişkinin bitme noktasına varması tehlikesi doğar.

Yanıtla