Rinoplastide Mikro ve 3D Teknikleri

Burun estetiği alanında yaşanan gelişmeler her zaman ilerleyen teknolojiye bağlı olmuyor. Bu alanda başarılı olan isimler de kendi tekniklerini geliştirerek rinoplasti alanına kazandırıyor. Bu sayede burun estetiği ameliyatları hem hekimler hem de hastalar açısından çok daha kolay ve zahmetsiz bir süreç eşliğinde tamamlanabiliyor. Bu yeni teknikleri rinoplasti alanına kazandıran son isim Dr. Yakup Avşar oldu. Dr. Avşar iki farklı tekniği son derece başarılı bir şekilde geliştirdi ve uyguladı. Bu sayede bu teknikler artık tüm dünyada estetik cerrahi sektöründe kullanılmaya başlandı.

avşar rinoplasti

avşar rinoplasti

Mikro-Rinoplasti Tekniği Hastaların Yüzünü Güldürüyor

Bu yeni tekniklerden ilkine mikro-rinoplasti adı verilebilir. Hem açık burun ameliyatlarında hem de kapalı burun ameliyatlarında uygulanabilen bu teknik özellikle hastaların yüzünü güldürüyor. Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen bu teknikte endoskopi teknolojisi ve mikro motor sistemi birlikte kullanılıyor. Mikro-rinoplasti tekniği burun kemiğinin şekillendirilmesi, deviyasyon onarımı, burun ucu şekillendirme ve lazer ile burun rötuşları gibi pek çok işlemde kullanılabiliyor.

Dr. Yakup Avşar bu tekniğin hayata geçirilebilmesi için çeşitli mikro motor uçları da tasarladı. Bu uçlar yardımı ile kapalı burun ameliyatlarında dahi endoskopi teknolojisinin de yardımıyla ulaşılması en güç noktalara dahi ulaşmak ve müdahalede bulunmak mümkün olabiliyor. Örneğin burun kemikleri kesilebiliyor ve kemik üzerinde istenen şekil sağlanabiliyor. Kemikler üzerinde güçlü bir darbe uygulamasına gerek kalmaması ve son derece ince bir işçiliğin uygulanabilmesi, ameliyat sonrasında hastanın iyileşme sürecini de olumlu yönde etkiliyor. Teknik, günümüzde dünyanın çok sayıda ülkesinde uygulanmaya başlandı.

3D Print Teknolojisi ile Mask Uygulaması

Dr. Yakup Avşar tarafından estetik cerrahi alanına kazandırılan bir diğer teknik de 3D mask tekniği adını taşıyor. Bu teknik tıpkı mikro-rinoplasti gibi hastaların yüzünü güldüren neticeler elde edilmesini sağlayabiliyor. Söz konusu teknik tüm dünyaya adını Avşar Mask ismiyle de duyurdu. Burun şeklinde bir değişim isteyen hastalar hekime nasıl bir burun istediklerini anlatıyor. İstenen şekil ve doktorun da onaylaması neticesinde estetik ameliyat ile yapılacak olan burun şekli bilgisayar ortamında tasarlanıyor.

Tasarının ardından 3D print teknolojisi kullanılarak hastanın yüz şekli bir maske şeklinde hazırlanıyor. Hasta istediği burun şeklini kendi yüzünde görebiliyor, dokunabiliyor ve deneyimleyebiliyor. Hepsinden önemlisi burun şekline sadece cepheden değil, her açıdan bakabiliyor. Hastanın da onaylamasının ardından söz konusu burun şekli yapılan estetik cerrahi işlem ile hastaya uygulanıyor. Peki, bu tekniğin getirileri ne oldu?

3d burun maskesi

3d burun maskesi

3D Mask Tekniğinin Faydası Ne?

Burun estetiği ameliyatlarında genellikle hasta istediği burun şekline sadece beğenilerini dikkate alarak karar verir. Oysa o burun şekli hastanın yüzüne ve yüzdeki oranlara uygun olmayabilir. Estetik ameliyat sonrasında bazı kişilerin yeni burun şeklini yadırgaması ve yeniden ameliyata karar vermesinin nedeni de çoğu zaman bu olabiliyor.

Oysa 3D mask tekniği uygulandığında hasta yüzünde istediği burun şeklinin nasıl görüneceğini sadece dijital ortamda bir fotoğraf olarak görmüyor. Elle tutulabilen bir maske ile kendi yüzünde o burun şeklini her yönüyle inceleyebiliyor. Sonuç olarak estetik burun ameliyatı sonrasında nasıl bir burun şekline sahip olacağını önceden biliyor oluyor. Ameliyata daha rahat giriyor ve burun şeklini yadırgaması, yeniden ikinci bir ameliyat talebinde bulunması gibi riskler de tamamen ortadan kaldırılmış oluyor.

Dr. Yakup Avşar tarafından geliştirilen ve başarılı bir şekilde uygulanan bu teknik hekimler açısından büyük kolaylıklar getirebiliyor. Hekim ameliyata daha net bir şekilde girebiliyor ve nasıl bir işlemde bulunması gerektiğine daha sağlıklı bir şekilde karar verebiliyor. Estetik cerrahi alanına kazandırılan bu iki teknik sayesinde burun estetiği olmak artık çok daha kolay!

Yanıtla