Alışverişte Check Out Yapıyor musunuz?

Marketlerde ve diğer büyük perakende kuruluşlarında oldukça yaygınlaşan bir teknoloji olan check-out kendi kendine ödeme istasyonudur. Check-out sistemi gittikçe yaygınlaşıyor ve zamanla daha da gelişecek, ancak hala bazı soru işaretleri var.

Check-out; genelde bir tarayıcı, dokunmatik ekran, kart okuyucu, nakit alma ve dağıtma yuvaları ve de satın alma işlemlerinin yapıldığı alanlarda bulunan dört veya daha fazla bankodan oluşur. Genellikle bir kaç check-out bankosunu denetleyen bir görevli bulunur. Bir şeyler ters giderse, görevliye yardım etmesi ve işlemin ilerleyebilmesi için çağrıda bulunmak isteyebilirsiniz.

alışveriş

alışveriş

Check-Out Avantajları Dezavantajları

İnsan etkileşimini atlamakta daha rahat olan birçok kişi kişisel check-out’u tercih etse de, çoğu insan kasiyerler ile alışverişi tamamlamayı seçiyor.

Avantajlarından biri, en azından herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece daha kısa hatlar ve daha hızlı ödeme süresidir. Ancak, kişisel alışveriş sisteminin dünyada milyonlarca kasiyerin iş kaybına yol açacağı endişesi var. (İş İstatistikleri Kurumu’na göre; 2013’te ABD’de yaklaşık 3 milyon kişi) Bu, bir şeyler otomatikleştirildiğinde ortaya çıkan tartışmalarda; iş piyasasında önemli bir ücret alıp almayacaklarını veya sadece çalışanların diğer işlere yönlendirildiğini söyleyecektir.

alışveriş yapmak

alışveriş yapmak

Fakat zincir marketler de dâhil olmak üzere, bazı mağazalar müşteri hizmetlerinden ve iş kaybı endişelerinden dolayı onlardan vazgeçiyorlar. IKEA, mağazalardan check-out kasalarını kaldırmayı seçti, çünkü çoğu insan, aldığı eşyalarını okutmakta zorlandıkları için daha uzun ödeme sürelerine neden oluyorlardı.

Check-Out kendi kendine ödeme işleminin diğer bir dezavantajı hırsızlığa karşı risktir. Elbette hırsızlar, ürünleri çalmak için çeşitli numaralar deneyeceklerdir.

Yanıtla