Maden Suyu ve Sodanın Farkları

Maden suyu ile sodanın aynı olup olmadığı uzun bir süredir tartışılmaktadır. Doğal maden suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile beraber yer altındaki çatlaklardan çıkmaktadır ve tamamen doğaldır. Soda ise, içilebilir özellikteki suya yapay mineraller ve karbondioksit gazı eklenmesi ile elde edilen tamamen yapay olan bir içecektir. Maalesef ki yapay minerallerin vücuda katkıları az miktardadır. Her iki içecekte aynı amaca sahiptir. Mideyi rahatlatmak amacıyla tüketilir. Ancak doğal maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral kaynağı olduğu için vücuda katkıda da bulunacaktır.

soda

soda

Sorulan bir diğer soru ise maden suyunun asitli olup olmadığıdır. Asitli denildiği zaman karbondioksit gazı akla gelmektedir. Ancak maden suyunda ki bu gaz tamamen doğal olarak gelmektedir.

Günde Ne Kadar Maden Suyu Tüketilmelidir?

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte vücuttaki vitamin ve mineral kaybı daha fazla olmaktadır. Bu nedenle sıvı tüketimi de aynı oranda artabilir. Ter, solunum, idrar ve spor ile kaybolan minerallerin takviyesi için su içilmektedir ancak bunun yanı sıra maden suyu da içerek ihtiyaçların tamamlanmasına destek olabilirsiniz.

maden suyu

maden suyu

Amerika’da yapılan araştırmalarda bir insanın günlük olarak tüketmesi gereken maden suyu limitini 600 ml olarak belirlemiştir. Ülkemizde bazı kaynaklarda ise bu sınır 2 litre olarak gözükmektedir. Bu arada ise kişinin kendi kontrolü devreye girmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki günlük olan su ihtiyacı kesinlikle maden suyu içilerek tamamlanmaya çalışılmamalıdır.

Yanıtla